peugeot_3008_1605styp_215_jpg

Onderhoud & reparatie

Diagnose, onderhoud en reparaties in onze moderne werkplaats.

Lees meer

SCHADEHERSTEL

In ons eigen schadeherstel herstellen wij elke schade!

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

21 12 2017 1 Lichte paniek onder Citroën-liefhebbers: de fabriekscollectie van het merk, ondergebracht in het Conservatoire Citroën, moest wegens een verhuizing ernstig worden uitgedund. Hoe groot is de schade?

21 12 2017 2

Wel, het valt allemaal reuze mee. De echte topstukken zijn behouden gebleven en wat er echt ‘over’ was, is van de hand gedaan. Daardoor heeft er een soort natuurlijke selectie plaatsgevonden en zijn sommige stukken in de handen van andere liefhebbers gekomen. Het aanbod was erg divers: van historische concept cars, zoals bovenstaande Cactus uit 2013, tot twee rijklare, nog gloednieuwe C4 Cactussen die tentoongesteld stonden.

21 12 2017 3

Voorserie-AX
Er werden schaalmodellen geveild, net als handleidingen van historische modellen en zelfs apparatuur die in de oude fabrieken zijn gebruikt - heerlijk materiaal voor de ware Citroën-verzamelaar. Echte hebbedingen waren ook de ‘gewone’ auto’s die met erg lage kilometerstanden in de collectie kwamen en nu toch van de hand werden gedaan. Zoals een rode AX uit 1992 met 11.400 kilometer, een voorserie-exemplaar (gelijk aan die op de foto), dat door Auguste Génovèse, de directeur van een van de Citroën-fabrieken, was achtergehouden. De zo goed als nieuwe AX is voor € 7.840 afgehamerd.

21 12 2017 4

Xenia
Op de autotentoonstelling van Frankfurt van 1981 toonde Citroën de concept-car Xenia, die op het onderstel stond van de toen nog te introduceren BX. De Xenia baarde opzien met zijn door Trevor Fiore getekende monovolume-carrosserie: de inzittenden en de bagage delen één ruimte, net als bij een MPV, maar deze auto is een stuk lager. Citroën verkocht niet de echte concept-car (foto), maar een kleimodel op ware grootte. Niet echt mobiel dus… De opbrengst: € 7.280.

21 12 2017 5

Pluriel
Een bijzonder stuk recente geschiedenis wordt vertegenwoordigd door de concept car Pluriel van 1999. Met deze auto wilde Citroën de legendarische Méhari laten herleven. Dat leverde de C3 Pluriel op, die je kon ombouwen van gezinsauto naar cabriolet of pick-up. Het ooit peperdure proefmodel, waarmee je niet of nauwelijks kunt rijden en puur voor de show is, bracht € 5.600 op.

21 12 2017 6

Citela
Alleen om naar te kijken, want dit tentoonstellingsmodel is niet de échte Citroën Citela concept car. Het elektrische stadswagentje maakte in 1992 veel indruk tijdens de World Expo in Sevilla. De auto was voor vele doeleinden inzetbaar omdat de achterzijde kon verwisselen van gedaante: gesloten auto of pick-up. Opbrengst: € 14.560. De Citroën-collectie is, op deze en andere spullen na, ondergebracht bij Peugeot in Sochaux, waar op termijn een gecombineerd museum voor alle PSA-merken moet komen.

 

Actueel

Plan uw onderhoud tijdig

IMG 9704 

De zomer is weer in aantocht, dit betekend vaak extra kilometers voor de auto. 

Controleer tijdig of de auto de onderhoudsbeurt heeft gehad zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de vakantie.

Houdt rekening met een plantijd van 2 tot 3 weken voor onderhoudsbeurten.

Maak vandaag nog een afspraak
Vraag bij het plannen ook naar de zomercheck. 


Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie. 

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk


kusters

Autobedrijf Kusters Vierlingsbeek
Grotestraat 69
5821 AB Vierlingsbeek
tel. 0478-631901

staticmap

Social Media

Volg ons ook op Facebook

  icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Kusters nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig